Background image

Rodinný dům NANO

Dům NANONení to sice žádný obr, ale přesto v sobě rodinný dům NANO ukrývá veliký potenciál. Víme jistě, že bude plně vyhovovat všem generacím – mladým párům, rodinám s dětmi i seniorům. NANO je totiž mimořádně energeticky úsporný dům, jehož provoz nezatíží váš rodinný rozpočet. Ať už jste dva, nebo čtyři.

Rodinný dům NANO můžete mít za 1.439.000 Kč s DPH na klíč.

S Light Building jde všechno jako po másle

EUROPANEL domy vyznávají filozofii Light Building neboli lehké stavění. Vyřadí veškeré těžké a mokré procesy ze stavby. Ta je pak levnější, rychlejší a šetrnější k životnímu prostředí. Díky tzv. suché výstavbě můžeme domy montovat po celý rok za jakéhokoliv počasí. Oproti zděnému domu je NANO energeticky úspornější. V základním provedení spadá do třídy B (úsporná). Vybavíte-li NANO o okna s trojskly a systém EUROPANEL Air, dostanete se do energetické třídy A, tedy velmi úsporné. Provoz takového domu se potom se zděným nedá srovnávat.

Založení stavby během pár hodin

Jedinečnost EUROPANEL domů spočívá nejen v jejich samotné konstrukci, ale hlavně v jejich základech. Rozlučte se s masivní železobetonovou deskou, která je nákladná jak na čas, tak na finance a hlavně vám její stavba zdevastuje pozemek. NANO a další domy z našeho katalogu totiž stojí na zemních vrutech.

Celý systém je jednoduchý, ale velmi stabilní a odolný. Vždyť na něm stojí mrakodrapy a domy v seismicky aktivních oblastech! Založení stavby trvá jen pár hodin a je možné v jakémkoliv terénu. Nepotřebujeme k němu žádné těžké stroje, kterými bychom vám akorát tak poničili zahradu. Na vruty montujeme vrstvené lamelové dřevo vyrobené z modřínu (Larix), který se řadí mezi nejodolnější dřeviny. Na tento základ pak přivezeme moderní prefabrikované koupelnové jádro. To tvoří technické centrum domu. Podrobný rozsah dodávky si můžete přečíst tady.

Při vyvíjení EUROPANEL domů jsme se inspirovali v USA. Domy ze systému SIP se tam staví od Floridy až po Kanadu. Splňují náročné podmínky majitelů a jsou velmi oblíbené.
Rodinný dům NANO Europaneldům NANO

Základem je sendvič

Základním stavebním prvkem každého EUROPANEL domu je certifikovaný sendvičový panel různých tlouštěk. Jeho plášť je vyrobený z OSB desek, jádro pak tvoří polystyren EPS. Panely využíváme nejen na stěny, ale i na podlahy a stropy. Kontaktní fasáda je zateplená polystyrenem tloušťky 150 mm.

K modernímu designu přispívá obložení z modřínových latí doplněné o barevné fasádní desky.

Dispozice, které vyhovují všem

Díky malému zastavěnému prostoru se NANO hodí i na opravdu malý pozemek. Vy tak ještě ušetříte na stavební parcele. Vnitřní dispozice domu jsou ale navržené tak, aby vyhovovaly tří až čtyřčlenné rodině. Máme pro vás připravenou celou řadu dispozic ve variantách 3+kk a 4+kk s několika velikostmi koupelen.