Background image

Europaneldomy, všechna přání v jednom domě

Stavba nového domu pro vás nemusí znamenat jen starosti. Jde to i jinak. Díky novému, tzv. lehkému stavění (Light Building), si může nové bydlení dovolit skoro každý. Jen si představte, že si vyberete dům z katalogu, který vám přesně sedí, vyřídíte nějaké to papírování a během pár dní vám na pozemku stojí dům připravený k nastěhování. To není sen, ale realita. A za moc pěkné peníze.

Prohlédněte si katalog domů z europanelů.

EuropaneldomyEuropanely jsou stavebním materiálem budoucnosti

V čem spočívá filozofie Light Building? Především ve vyloučení všech mokrých stavebních procesů, těžkých materiálů a mnohdy zvláštních a zbytečně náročných technologií, které činí stavbu jenom dražší. Montované dřevěné domy nevyžadují technologické přestávky, nejsou omezovány počasím, jsou ekologické a nenáročné jak na peněženky majitelů, tak na následnou údržbu domů. Europaneldomy jsou zkrátka důkazem toho, že lze postavit levný, a přitom energeticky úsporný rodinný dům.

Ačkoliv se vám může zdát, že jsou europanely novinkou, není tomu tak. Vzorem pro vývoj tohoto stavebního systému nám byla technologie SIP z USA. Díky ní bylo postaveno tisíce a tisíce montovaných dřevěných domů od Floridy až po Kanadu. Dřevo se stalo hlavním stavebním materiálem a domy z něj tam stojí už několik generací. Nelze tedy pochybovat o životnosti či kvalitě europaneldomů. Všichni pak ocení rychlou výstavbu. Vyhnete se náročným situacím, kdy musíte platit nájem a zároveň financovat jinak vleklou stavbu. A to se rozhodně počítá.

Tak trochu jiné základy. Rychlejší a pevnější

Zásady Light Building ctíme i při budování základů pro váš rodinný dům. Nestavíme klasickou železobetonovou základovou desku, která je náročná nejen na spotřebu materiálu, ale také na čas a peníze. Europaneldomy stojí na zemních vrutech z oceli, jejichž životnost je minimálně 150 let. To vám garantujeme.

A jak taková „montáž“ základů probíhá? Jednoduše a hlavně rychle. Na vruty, dimenzované přesně na váš typ pozemku, připevníme masivní modřínové hranoly. Na ně usadíme moderní prefabrikované jádro, ve kterém jsou soustředěny veškeré sítě. Kolem jádra potom montujeme dřevěný dům.

A jak taková „montáž“ základů probíhá? Jednoduše a hlavně rychle. Na vruty, dimenzované přesně na váš typ pozemku, připevníme masivní modřínové hranoly. Na ně usadíme moderní prefabrikované jádro, ve kterém jsou soustředěny veškeré sítě. Kolem jádra potom montujeme dřevěný dům.

Když chcete, aby se dům přizpůsobil vám. Ne naopak

Zatím jste dva a chcete nové bydlení. Za pár let ale budete tři nebo čtyři a možná vás bude i pět. Nemusíte si hned teď pořizovat dům 4+kk, brát si zbytečně vysokou hypotéku, a přitom mít několik prázdných místností. Co takhle náš startovací dům IZY FOR 3 za 2.099.000 Kč s DPH na klíč? Ten patří mezi mladými k nejoblíbenějším hlavně kvůli prakticky řešeným dispozicím, přívětivé ceně a energetické nenáročnosti. A až se rozroste vaše rodina, rozroste se i váš dům. Vyberte si některý z modulů místností a napojte ho k domu. Prostě si žijte po svém.

Napište si o náš katalog rodinných domů.

Moduly, o které můžete rozšířit svůj dům:

Modul S

Modul S 10,2 m2

Modul M

Modul M 12,3 m2

Modul L

Modul L 14,1 m2

Modul XL

Modul XL 15,8 m2

Europanel domy jsou ale samozřejmě i pro ty, kteří už víceméně hostí spíše vnoučata. Ideální je pro ně dům MYO s podlahovou plochou 40 m2. Rozšířit ho můžete třeba o pokoj pro hosty nebo ještě lépe, o saunu.

Vyberte si dům a ten pak rozšiřujte o moduly:

IZY FOR 3

IZY FOR 3

IZY FOR 4 IZY FOR 4

IZY FOR 5

IZY FOR 5

LUPO

LUPO

NANO

NANO

MYO

MYO

Energeticky Komfortní Obydlí a ještě k tomu EKO

Jako jedni z mála se můžeme pochlubit také tím, že jsou naše montované dřevěné domy maximálně šetrné k životnímu prostředí. Nejenže europanely vyrábíme z certifikovaných materiálů, ale ani při samotné výstavbě domu nedochází k ničení přírody. V porovnání s výrobou cihel a betonu je to nebe a dudy. A co to znamená pro vás? Že na stavbu domu nemáte památku v podobě rozbagrované zahrady, že bydlíte zdravě bez vlhkosti a plísní, že šetříte za provoz domu, protože je nízkoenergetický.

Po stavbě zděného domu vám při pohledu na zahradu zbydou oči pro pláč. Dát ji zase dokupy může trvat roky. To se vám ale u europanelů nestane. Zásahy jsou minimální a žádná těžká technika vám nezdevastuje pozemek.

Moderní systém výstavby si samozřejmě žádá také využití moderního vybavení. Proto v našich domech najdete vysoce kvalitní dřevěná eurookna a dveře, podlahové vytápění ECOFILM a velmi důležitou rekuperaci EUROPANEL AIR, díky které větráte bez energetických ztrát.


Europaneldomy vám poskytují jenom samé výhody. Dokázali jsme z nich odstranit zbytečně složité technologické postupy a materiály, které s sebou nesou jenom zvýšenou časovou náročnost a náklady navíc. Tím vám zároveň odpadá spousta starostí. Radost z nového bydlení je tak mnohonásobně větší. A co je víc?