Pozor na napodobeniny systému Europanel!

06.12.2012
Bohužel i v oblasti dřevostaveb začínají firmy parazitovat na známé značce. Dávejte pozor na původ panelů a žádejte pouze panely ověřeného původu.

Vážení zákazníci, stavitelé, investoři, přátelé EUROPANELU.
Bohužel i v oblasti dřevostaveb začínají firmy parazitovat na známé značce. Už se nám několikrát stalo, že zákazníkovi místo europanelu byly dodány panely nejasného původu. Jednalo se o panely "vyrobené" někde v  garáži nebo panely, kterým se nepodařilo získat certifikát podle zákona 22/1997 Sb. a jsou načerno dováženy z Rumunska, Bulharska apod.

Zatím nejhorší případ, který s nešťasným investorem řešíme, je ostravský podnikatel, který vyinkasoval od investora 700 000 Kč na  hrubou stavbu z europanelu, panely "vyrobil" sám a dům z nich postavil. Jeho klient tento podvod odhalil a nyní se bojí, aby dům prošel kolaudací, přitom ztratil nárok na dotaci 250 000 Kč z programu Zelená Úsporám a navíc se bojí, zda dům nespadne. Na Slovensku jsem osobně viděl panely z Rumunska, které se při vykládce z kamionu rozpadaly.

Vážení investoři, panely značky EUROPANEL snadno rozeznáte podle našeho loga, které je natištěno na každém panelu modrou barvou písmem vysokým 100 mm a to 1x, nebo 2x podle velikosti panelu. Na každém panelu je navíc na polystyrenovém jádru natištěno označení panelu, jeho rozměr a výrobní šarže. Pokud si nebudete jisti původem materiálu pro vaši stavbu, obraťte se prosím na nás, provedeme kontrolu přímo u vás na  stavbě.